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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
09/12/2023 |
Data da última atualização: |
09/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
VIEIRA, A. L. S.; SOUSA, R. C. S. de; CORREIA, V. T. da V.; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, W. A. da; GARCIA, M. A. V. T.; ARAÚJO, R. L. B. de. |
Afiliação: |
ANA LUIZA SANTOS VIEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; ROBERTO CESAR SANTOS DE SOUSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; VINÍCIUS TADEU DA VEIGA CORREIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; WASHINGTON AZEVÊDO DA SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO JOÃO DEL-REI; MARIA APARECIDA VIEIRA TEIXEIRA GARCIA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS; RAQUEL LINHARES BELLO DE ARAÚJO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MINAS GERAIS. |
Título: |
Starch-based hyd.rogels: current status and applications in food |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Contribuciones a Las Ciencias Sociales, v. 16, n. 11, p. 28707-28727, 2023. |
DOI: |
http://doi.org/10.55905/revconv.16n.11-237 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Hydrogel is a gel formed by a three-dimensional network of hydrophilic polymers and copolymers, widely used for different purposes in the textile, pharmaceutical, cosmetic, biomedical, and food industries. The use of starch hydrogels in food applications is growing and can be used mainly as a release control system for bioactive compounds, ingredient for 3D printing of food and in bioactive films. This integrative review aimed to bring the current scenario of the development of starch-based hydrogels and their use in the food area. Studies published from 2011 to 2021, available in full, published in Portuguese, English or Spanish, were selected. 631 studies were found in the searched databases. Of these, 599 were excluded and 32 selected. Studies have revealed that the development of starch hydrogels has increased more and more, being widely discussed nowadays, with relevance for application in the food area. |
Palavras-Chave: |
Biopolímero; Food gels; Gel alimentar; Technological applications. |
Thesagro: |
Alimento; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus Nal: |
Biopolymers. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159398/1/Starch-based-hydrogels-current-status-and-applications-in-food.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
16/08/2010 |
Data da última atualização: |
27/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Circular Técnica |
Autoria: |
LOCATELLI, M.; MELO, A. S.; VIEIRA, A. H.; LIMA, L. M. L. de. |
Afiliação: |
MARILIA LOCATELLI, CPAF-RO; ADRIANA SOARES MELO, Faculdade São Lucas; ABADIO HERMES VIEIRA, CPAF-RO; LAÍS MARY LISBOA DE LIMA, UNIRON. |
Título: |
Caracterização visual de sintomas de deficiências em mudas de bandarra (Schizolobium parahyba var. amazonicum (Huber ex Ducke) Barneby). |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2006. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(Embrapa Rondônia. Circular Técnica, 89). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este estudo teve por objetivo caracterizar os sintomas visuais de deficiência de macronutrientes e micronutrientes em mudas de bandarra. |
Palavras-Chave: |
Árvore de grande porte; Bandarra. |
Thesagro: |
Deficiência Nutricional; Schizolobium Parahyba. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/24800/1/ct89-bandarra.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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